Новини

Линиията Пловдив-Розовец с изтекли договор

22.12.10

Четири от линиите за междуградски превози на Пловдив са с изтекли договри, зави кметът Славчо Атанасов. Става въпрос за линиите Пловдив-Шумен, Пловдив-Казанлък, Пловдив-Розовец и Пловдив-Драгомир, уточни той. За да не останат хиляди без превоз,  се принудих да подпиша анекс за удължаване на договрите, макар че конкурсът за междуградските линии все още не е приключил, призна кметът. Ако е имало хора, които са се надявали евентуално да бъда даден на прокурор, вече може да се радват, защото заради тези анекси мога да бъда съден, заяви Атанасов.

В сряда комисията, която се занимава с избор на превозвачи по 43-те междуградски линии, ще се събере извънредно по заповед на градоначалника. В момента бездействието на тази комисия е най пагубният вариант за общината и за пътниците, смята Славчо Атанасов.

Конкурсът за междуградските линии е на път да се провали, тъй като в документацията на всички участници в него бяха открити нарушения. Конкурсната комисия трябваше да заседава миналия петък, но поради липса на кворум, заседанието не се състоя.

източник: http://dariknews.bg